Tutungerie Electronica

Creați-vă propriul univers familial jucând The Sims

Cel mai bine vândut joc video de până acum, The Sims este primul dintr-o serie de jocuri de simulare a vieții, care s-a bucurat de un real succes. Dezvoltat de Maxis, jocul este compatibil pe platformele  Microsoft Windows, Linux, Mac OS, Playstation 2, Xbox, Gamecube și Nintendo DS și, datorită popularității sale, este cel mai extins joc de până acum, fiind urmat de șapte pachete de expansiune, dar și de alte versiuni.

The Sims invită jucătorul să creeze un univers familial populat de personaje diferite, numite simși, cărora trebuie să le gestioneze viața, punându-i să facă diferite activități zilnice, precum mâncat, dormit, îmbăiat sau citit, să interacționeze între ei sau să își creeze o carieră.

Jocul începe prin crearea unei familii formată din până la opt simși,  care primesc un nume de familie, prenume, vârstă,  diverse caracteristici ale corpului și câteva trăsături de caracter. Famillia deține o sumă de bani pe care o investește în procurarea unui teren sau a unei case, a materialelor de construcție sau a mobilierului.

Jucătorul are un rol decisiv în stilul de viață al personajelor. El trebuie să le ajute să ia unele decizii cum ar fi plata facturilor, să se dezvolte personal, stimulându-le creativitatea și logica, să îndeplinească zilnic activitățile necesare, să se distreze, să interacționeze cu alte familii de simși și să trimită măcar un sims pentru a-și dezvolta o carieră. Interesant este că pentru acest joc a fost creată și o limbă specială folosită de către simși – limba simlish – astfel încât aceștia să poată dialoga între ei.