Tutungerie Electronica

Călătoriți în viitor jucând jocul video StarCraft

Pentru jucătorii pasionați de jocurile de strategie, StarCraft este jocul ideal. Dezvoltat de Blizzard Entertainment, acest joc video pe tema științifico-fantastică trimite jucătorul într-o lume a viitorului, populată de oameni, umanoizi și extratereștri , care încearcă să-și păstreze propriile civilizații și să domine Sectorul Koprulu, o parte din Calea Lactee.

Acest joc video, primit foarte bine de către critici datorită inovațiilor sale și a impunerii unor standarde ridicate în dezvoltarea genului strategie în timp real, are versiuni compatibile pentru platforme Windows, Mac OS sau Nintendo 64,  a fost continuat de StarCraft II: Wings of Liberty și se preconizează lansarea versiunii StarCraft II: Heart of the Swarm în acest an.

Jocul, a cărui acțiune este plasată în secolul al XXVI-lea, are patru niveluri de dificultate: ușor, mediu, greu și foarte greu, iar dificultatea jocului crește pe măsură ce campania avansează. Orice campanie are treizeci de misiuni, fiecare rasă din cele trei propuse de joc trebuind să îndeplinească câte 10 misiuni.

Rasele care se confruntă pe parcursul jocului sunt Teranii, pământeni exilați de pe Terra, Protoss, o rasă de umanoizi, și Zerg, o rasă de extratereștri asemănători unor insecte. Fiecare rasă se bazează pe propriile resurse: minerale și gaze naturale Vespene, pe care trebuie să le gestioneze potrivit posibilităților sale, dispune de arsenale de luptă specifice și trebuie să-și dezvolte baze proprii pe care să le întrețină și să le apere.

Jocul este interesant și prin faptul că poate fi jucat prin intermediul multiplayer-ului, până la opt jucători putând fi antrenați în joc, pentru a concura unul împotriva altuia și a-i anihila pe ceilalți.