Tutungerie Electronica

Jucați jocul revoluționar cu acțiune shooter 3D - Quater

Lansat în 1996 de către dezvoltatorul idSoftware, primul joc din seria cu același nume – Quake – este un joc pentru PC care a revoluționat lumea jocurilor de calculator, prin cerințele 3D mai ample pe care le-a impus. Jocul Quake este un joc în genul First-person shooter, poate fi jucat atât singleplayer, cât și multiplayer, fiind compatibil pe platformele Macintosh, IRIX, PC (DOS, Linux, Windows), N64, OS/2, Saturn, Risc PC, Solaris, Windows Mobile sau Zeebo. Această primă variantă a fost continuată de  Quake II, Quake III Arena și Quake 4, iar în 2005 a fost lansată o versiune de Quake pentru telefoane mobile.

Jocul Quake, construit pe tema timpului, combină acțiunea shooter 3D cu fantezia horror, în care jucătorul intră în rolul unui soldat trimis într-un portal, ce are drept obiectiv să oprească inamicul cu nume de cod Quake, să-i supraviețuiască acestuia și să găsească ieșirea din portal, trecând astfel la nivelul următor.

Jocul este construit din 4 episoade formate din mai multe niveluri sau hărți, iar fiecare episod reprezintă o dimensiune individuală accesată de portaluri magice descoperite de-a lungul jocului. Jucătorul călătorește pe tărâmuri diferite pline de peșteri și castele medievale, găsind arme tot mai complexe sau chei cu care deschide uși, pentru a trece la alt nivel.

Inamicii cu care se confruntă jucătorul pe parcursul jocului sunt de regulă monștri: Scrag, Rottweiler, Knight, Zombie, Enforcer, Shambler, Spawn, Death Knight și alții, împotriva cărora luptă cu arme diferite, cu grad diferit de complexitate: topor, pușcă, pușcă cu două țevi, mitralieră cu cuie, super-mitralieră cu cuie, aruncător de grenade, lansator de rachete, armă cu fulger.