Tutungerie Electronica

Dezvoltați-vă creativitatea jucând Minecraft

Dezvoltat de către compania creatorului jocului Markus Alexej Persson – Mojang, Minecraft este un joc din categoria sandbox, bazat pe construcție și creativitate, în care jucătorul are posibilitatea de a construi cu ajutorul unor cuburi 3D. Jocul este accesibil pe platformele  Android, iOS, Java platform, Java applet, Xbox 360 și cunoaște până în prezent două variante: varianta gratuită – Classic, și varianta plătită – Beta, ambele cu opțiuni de sinleplayer și multiplyer. Varianta Beta a fost lansată în 2010 și s-a bucurat imediat de popularitate printre jucători. Este un joc cu modul de supraviețuire în care jucătorul trebuie să aleagă una din cele trei opțiuni: Survival, unde jucătorul dispune de mai multe vieți și trebuie să-și procure singur resursele, Hardcore, unde jucătorul are doar o singură viață și de aceea, dacă o pierde, trebuie să o ia de la capăt, și Creative, unde jucătorul are vieți infinite, resurse nelimitate și poate zbura.

Lumea jocului este alcătuită din cuburi 3D puse cap la cap pentru a forma un relief. Spațiul este populat de diferite personaje: personajul  principal este  Steve, un naufragiat pe o insula nedescoperită, alături de care apar celelalte personaje, mobii, care pot fi răi sau buni.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă jucătorul este să își construiască o casă pentru a se feri de mobii ce ies  noaptea din peșteri.  Apoi trebuie facute unelte pentru a mineri și a săpa și arme pentru a se apăra și pentru a vâna.

Mineritul este folositor pentru găsirea resurselor precum: cărbune, fier, aur, “red stone”, diamant pentru armuri, unelte și arme.