Tutungerie Electronica

Grand Theft Auto: San Andreas se bucură de succes

Cel de-al cincilea joc din seria GTA, GTA: SA, prescurtarea de la Grand Theft Auto: San Andreas, este un joc de aventură dezvoltat de Rockstar North. Lansat în 2004, acest joc video a avut prima versiune creată pentru PlayStation 2, apoi au apărut versiunile compatibile pentru Windows și Xbox, toate bucurându-se de succes printre jucători. Ca o diferență notabilă față de celelalte versiuni ale seriei poate fi amintit faptul că există posibilitatea de a trece de la modul singleplayer la modul multiplayer, doi jucători putând fi antrenați în joc în același timp.

Jocul s-a bucurat și de participarea unor celebrități; astfel, vocile personajelor aparțin unor actori cunoscuți, iar muzica a fost creată de muzicieni populari.

Jucând GTA: SA, jucătorul se identifică cu protagonistul acestuia, Carl ”CJ” Jonson, un tânăr de origine afro-americană care, după ce a trăit 5 ani în Liberty City, se întoarce în Los Santos pentru a participa la funeraliile mamei sale și reia legăturile cu vechea lui bandă, care între timp căzuse în dizgrație. Jucătorul participă la diferite misiuni principale și secundare, într-un spațiu situat în statul imaginar San Andreas, în trei orașe: Los Santos, San Fierro și Las Venturas, deplasându-se fie pe jos, mergând sau alergând, fie înot, fie folosind diverse vehicule, precum automobile, bărci, elicoptere, avioane, trenuri, tancuri, motociclete și biciclete.

Jocul aduce câteva caracteristici noi față de versiunile anterioare, precum posibilitatea de a modifica mașinile la diferite garaje, războaie între diferite bande, mini-jocuri, precum biliard, basketball, dansuri, jocuri de noroc, posibilitatea lui CJ de a jefui case sau de a folosi bani.