Tutungerie Electronica

Half-Life 2 vă testează abilitățile de luptător

Half-Life 2 continuă versiunea Half-Life, fiind lansat în anul 2004 de către  dezvoltatorul Valve Software. Este un joc pe calculator din genul First-Person Shooter, pe tema științifico-fantastică, creat pentru Xbox, Microsoft Windows, Xbox 360 și Mac OS X. Există și o variantă pentru console PlayStation 3, al cărei dezvoltator este EA Games.

Jucătorul care dispune de cerințele de sistem necesare beneficiază de un joc antrenant și captivant, mânuind totul cu ajutorul tastaturii și al mouse-ului. Jocul îl poartă prin diverse locații sub pământ, pe pământ și în aer, unde protagonistul jocului Gordon Freemen întâlnește diverse personaje mai mult sau mai puțin prietenoase, călătorește prin diferite locații ciudate, primește ajutor și sfaturi de la cei care sunt de aceeași parte a baricadei și luptă cu diferite personaje terestre și extraterestre pentru a-și duce misiunea până la capăt.

Jocul este structurat pe 14 capitole, pe parcursul cărora, alături de Gordon, apar și alte personaje interesante: partenera lui, Alyx Vance, care-l ajută în momentele dificile presărate de-a lungul jocului, Dr. Breen, principalul adversar al lui Gordon, Barney, care luptă alături de Gordon în timpul revoltei împotriva ”Imperiului”, liderul rebelilor Odessa Cubbage și G-man, personaj misterios, a cărui identitate nu este bine cunoscută.

Printre locațiile ciudate în care ajunge Gordon în timpul misiunilor se numără Xen, paneta extretereștrilor, ”Orașul 17”, Black Mesa East, o mină plină de zombi, Nova Prospekt, laboratorul lui Dr. Kleiner, Citadela.

Jocul de calculator Half-Life 2 a cunoscut, la fel ca și precedesorul său Half-Life, un mare succes, bucurându-se de numeroase premii și de o primire pozitivă din partea criticilor.