Tutungerie Electronica

Diferențe majore între sistemul de operare MAC și PC

Jocurile de calculator sunt compatibile anumitor sisteme de operare. Cele mai populare sisteme de operare pentru computere sunt OS X și Windows. Principala diferență între acestea constă în faptul că OS X se folosește exclusiv pentru computerele Apple, cunoscut sub numele de Mac-uri, în timp ce Windows este potrivit în principiu pentru orice calculator personal de la orice companie.

PC înseamnă calculatorul sau computerul personal, în mod uzual un desktop destinat uzului personal. Așa cum Mac are propriul sistem de operare, cel dezvoltat de Apple, PC-urie sunt asociate cu acele computere care au ca sistem de operare Microsoft Windows.

Datorită popularității PC-urilor în întreaga lume, majoritatea dezvoltatorilor urmăresc să creeze programe mai ales pentru Windows, în defavoarea Mac-urilor. De aceea, jucătorii au mai multe șanse să găsească un anumit tip de software pentru PC decât pentru Mac. Atenție însă, deoarece aceeași popularitate determină o problemă majoră a PC-urilor și anume invazia de viruși, troiene, viermi. Faptul că acestea nu sun prezente și pe Mac-uri nu înseamnă că acestea sunt imune la ele, ci doar că programatorii nu consideră util să creeze programe pentru ceva ce este mai puțin exploatat.

PC-urile au avantajul utilizării unui număr variat de configurații hardware de care dispun utilizatorii: PC standard, PC pentru jocuri, PC multimedia sau oricare altă configurație, care poate fi oricând modificată sau îmbunătățită. Pentru Mac-uri, alegerile și upgrade-urile configurațiilor sunt limitate. Totuși, datorită controlului pe care Apple îl are asupra hardware-ului folosit pentru Mac, este mai ușoară implementarea unui sistem de sprijin împotriva defectelor, comparativ  cu PC-urile care folosesc hardware de la diferiți producători, având un nivel general mai scăzut.