Tutungerie Electronica

Jocurile video sunt compatibile anumitor console

Jocurile video sunt create de anumiți dezvoltatori de jocuri video, care dezvoltă software prin care jocurile video pot fi jucate pe diverse sisteme, precum computerele, fie pe o consolă de jocuri, dintre care mai cunoscute sunt Sony PlayStation 3, Nintendo Wii sau Microsoft Xbox 360.

PlayStation 3 este cea de a treia consolă de jocuri lansată de Sony, care a cunoscut până în prezent 7 variante. Printre avantajele pe care această consolă le aduce pentru jocuri este hardware-ul performant, care permite redarea mediilor luxuriante ale jocurilor sau redarea filmelor Blu-ray. Alt avantaj este hard drive-ul care permite de exemplu salvarea jocurilor. Grand Theft Auto 4 este un joc video perfect pentru a fi jucat pe consolă PlayStation 3.

Wii este cea de a cincea consolă de jocuri produsă de Nintendo, care s-a bucurat de un succes răsunător, mai ales și datorită faptului că prețul este, comparativ cu PlayStation 3, foarte accesibil. Wii nu are memorie și hardware limitate, dar avantajul constă în controlerele de mișcare standard, în formă de telecomandă și cu senzori de mișcare.  Pe consolă Wii pot fi jucate de către oricine jocuri casual, comparativ cu jocurile hardcore de pe PlayStation, unde merg jocuri de strategie, de simulare, de aventură sau shooter. Cel mai popular joc pe consolă Wii este The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Xbox 360 este cea de a doua consolă de jocuri creată de Microsoft, cu funcționalități deosebite: suport media intern/extern sau PC, ascultare muzica de pe suport media intern/extern și streaming de pe un PC conectat direct, vizualizare poze direct din camera conectată și vizualizare conținut de înaltă definiție (filme sau TV prin streaming de pe un calculator cu Media Center).