Tutungerie Electronica

Încercați jocul de strategie Age of Empire: Mythologies

Apărută în anul 2002, acestă versiune a seriei Age of Empire, dezvoltată de Ensemble Studios, este un joc video furnizat de Microsoft Game Studios, pe tema mitologică, care introduce jucătorii în lumea civilizațiilor de mult apuse, cea grecească, egipteană sau nordică. Age of Empire: Mythologies invită jucătorii într-o experiență inedită, oferindu-le noi hărți de explorat, reguli personalizate, personaje fascinante și detalii interesante. Este un joc de strategie în timp real, concentrat pe acțiune, interesant și stimulativ, cu ritm alert, solicitând construirea de clădiri, momente de spionaj și lupte între diferitele personaje ale jocului, scopul fiind distrugerea inamicului.

Jucătorul trebuie să-și aleagă o hartă și să-și pună personajele la treabă: sătenii muncesc pentru a aduna resurse și a asigura prosperitatea comunității, ridică clădiri economice, militare sau defensive, apoi jucătorul trebuie să manevreze grupuri de lăncieri, arcași sau cavalerie, să-i așeze în poziție de luptă și chiar să lupte. În timpul confruntărilor, pot interveni eroi legendari, precum Hatshepsut sau Heracles, zei majori precum Zeus sau minori, ca Atena, sau o putere divină, care schimbă cursul luptelor. Jocul propune parcurgerea a patru epoci: Epoca Arhaică, Epoca Clasică, Epoca Eroică și Epoca Legendară, iar de fiecare dată când jucătorul trece la un alt nivel de joc îi sunt atribuite o serie de abilități speciale.

Calitățile tehnologice ale jocului sunt excepționale, jocul remarcându-se printr-o prezentare vizuală și auditivă bună, prin comenzi de navigație așezate în partea de jos a ecranului, prin oferirea unei imaginii de ansamblu a hărții, completată de informații despre luptă și pictograme care indică poziționarea clădirilor, a resurselor și unităților de luptă.